Подршка од Лекарске коморе Србије и Српског лекарског друштва

Подршка од Лекарске коморе Србије и Српског лекарског друштва

НАША КАМПАЊА „СТОП НАСИЉУ-ПРАВИ ИМАЈУ ПРАВО“, коју смо покренули у сарадњи са др Бранком Вујковићем, чланом Градског већа задуженим за здравство, као и Процедура за пријаву насиља коју је усвојио Управни одбор наше установе, наишле су на велику подршку јавности, али и наших колега и стручних удружења. У кампањи која има за циљ повећање безбедности здравствених радника, изузетно важна подршка нам је стигла од представника Лекарске коморе Србије и Српског лекарског друштва. Како бисмо на активизам подстакли и остале здравствене раднике, писма објављујемо у целини, уз захвалност на разумевању и подршци.

– Овим путем, у своје лично име као и у име Лекарске коморе србије, желим да изразим велико задовољство због напора које чините да бисте заштитили права и слободе својих колега. Такође, желим да, испред ЛКС, вама и свим осталим колегама у саставу здравственог система Србије пружим безусловну подршку те вас овим путем обавештавам да ће Лекарска комора Србије учинити све што је у њеној моћи да на најефикаснији могући начин заштити интересе свих својих чланова.

С поштовањем,

Прим. др Весна Јовановић

Директор Лекарске коморе Србије

– Пре свега желим од срца да Вам честитам што сте, што је ретко у Србији, одмах прешли са речи на дела! Свака част! Ако Вам несто значи са одушевљењем сам прочитала Ваш допис и предлог. Моја скромна сугестија је да се у тачки 3.4 Процедуре уведе ОБАВЕЗНОСТ попуњавања формулара и то у року не дужем од 60 минута!!! Зашто? Понекад и сами здравствени радници због великог броја обавеза, због етике коју су учили и полагали, занемарују овакве инциденте и дају предност пацијентима који цекају, несвесни шта све може да се догоди…. Зато бих ја увела, понављам ОБАВЕЗНОСТ, можда чак и санкцију ако се не пријави и јако кратак рок..

Срдачно Вас поздрављам и јос једном честитам,

Сузана Бјелогрлић, начелник Стручне службе Српског лекарског друштва