Постигнут договор о заказивању специјалистичких прегледа. У току стварање техничких могућности за овај важан посао.

Постигнут договор о заказивању специјалистичких прегледа. У току стварање техничких могућности за овај важан посао.

На три састанка колико је руководство нашег Дома здравља имало са представницима Опште болнице разговарало се о могућностима за унапређење наших услуга, а које се тичу заказивања специјалистичких прегледа. Према договору изабрани лекар би требало да, по завршеном прегледу и узетој анамнези, закаже преглед код лекара специјалиста у болнции, рендген дијагностику и лабораторију.

– Договор је постигнут, а сада се ради на стварању техничких могућности за такав начин рада. Како би се избегле велике гужве и превазишли проблеми у периоду прилагођавања, за почетак ће овај договор бити реализован у Служби рендген дијагностике, превасходно због тога што смо недавно заједно почели и скрининг прегледе. Техничке и софтверске могућности ће, према најавама, бити створене у наредних месец дана, па бисмо после тог периода, могли добити и прве термине за заказивање специјалистичких прегледа. Пре него што то почну да раде наши изабрани лекари, у електронску евиденцију се морају убацити сви већ попуњени термини, како не би било дуплирања. Сви слободни термини биће доступни нашим изабраним лекарима, који ће, док је пацијент још у ординацији, заказати преглед, тако да ће они који се упућују на специјалистичке прегледе бити поштеђени једног доласка само због заказивања – истиче прим. др Весна Ђурић, директорка Дома здравља Шабац.

Информациони системи Дома здравља и Опште болнице су компатибилни, па неће бити већих проблема у реализацији овог значајног посла.

– Још један од бенефита овог посла је да ће сва документација бити у електронској форми, од упута изабраног лекара до извештаја лекара специјалисте. Када се електронска документација изједначи са папирном, то ће практично значити да пацијенти неће морати са собом да носе, као до сада, гомилу папира, а лекари ће имати увид у све потребне информације. С друге стране једног дела посла биће ослобођене сестре и лекари, неће бити преписивања извештаја, а ни досадашњег заказивања – каже др Слађана Каурин Милетић, помоћник директора Дома здравља Шабац.