Повећање доступности различитих дијагностичких и терапијских метода циљ у даљем раду

Повећање доступности различитих дијагностичких и терапијских метода циљ у даљем раду

Квалитет здравствене заштите коју пружамо, пре свега, схватамо као свест о потреби сталног унапређења у свим сегментима рада. Парни стерилизатор и микроскоп који је наш Дом здравља недавно добио из донација део су опреме која ће нам помоћи у остварењу циља рекао је прим.др Мирослав Поповић, директор Дома здравља Шабац гостујући у емисији Шабачка хроника ТВ Шабац.

– Аутоклав, који су нам поклонили пријатељи из Хемофарма, јасан је знак да увиђају наше потребе. Веома смо захвални на донацији, јер нам овај уређај, осим веће безбедности, олакшава и убрзава рад. Веома нам је важан и микроскоп, који је, као дар ЕУ, добила наша Служба за здравствену заштиту жена – каже прим.др Мирослав Поповић.

Он је додао да је, осим савремене опреме, изузетно важно и усавршавање наших стручњака, па су стручне едукације, које похађају наши лекари, између осталог и у овој служби, заправо заокружен процес, јер отварају могућност за бољи и квалитетнији рад у области превенције.

– Како бисмо здравствену заштиту учинили што доступнијом, пре свега житељима села шабачког краја, настојимо да обезбедимо присуство лекара у две смене тамо где је то потребно. Осим тога у Прњавору већ неко време наши суграђани остварују могућност на лабораторијске услуге, а сличну могућност створићемо и на другим пунктовима – каже прим.др Поповић.

У овом важном послу доста значи подршка Града.

– Како бисмо свој посао обављали што боље, очекујемо да нам, у складу са договорима, подршку да и Град Шабац. Мислим да ћемо, уз помоћ Града, ускоро набавити још једно возило, а да бисмо још једно могли остварити уз помоћ Министарства здравља. Све са циљем да наши суграђани право на здравствену заштиту остваре што брже и у што већем капацитету – истакао је прим.др Поповић и најавио скору акредитацијску посету нашој установи.

Дом здравља Шабац пружа примарну здравствену заштиту на целом подручју шабачке Градске управе, а ка нашој здравственој установи гравитира више од 120.000 становника.