Предавање о раку дојке за ученике Економско-трговинске школе

Предавање о раку дојке за ученике Економско-трговинске школе

У Економско-трговинској школи јуче су наши стручњаци одржали предавање „Србија у борби против рака дојке“. О значају самопрегледа, превенције и раног откривања ове болести говорила је др Весна Илић Букоровић, а предавању су присуствовале др Слађана Каурин Милетић, помоћник директора за медицинске послове и вмс Тања Вујановић и Данијела Марковић, из Службе поливалентне патронаже.

 Предавање је пратило око 80 ученица свих разреда Економско-трговинске школе, а присуствовало је и неколико момака. Циљ нам је да, на овакав начин, допринесемо едукацији у раној животној доби, како би млади формирали здраве животне навике, јер само тако можемо првенирати болест. У оквиру предавања приказан је и кратак филм о самопрегледу дојки, што је један од важних предуслова за очување здравља.

Пре почетка предавања ученице су попуниле улазни тест, а после предавања су одговориле на иста питања, како бисмо проверили да ли су усвојиле знања везана за ову област. Ученице су попуниле и евалуационе листове да бисмо добили повратну информацију о квалитету предавања.