Одговоран посао лакши и лепши уз дечји осмех – каже др Снежана Павковић, педијатар Дома здравља Шабац

Одговоран посао лакши и лепши уз дечји осмех – каже др Снежана Павковић, педијатар Дома здравља Шабац

Др Снежана Павковић недавно је специјализирала педијатрију. Ради у Служби за здравстену заштиту деце и омладине и представља наш специјалистички подмладак на који смо поносни.

Др Павковић рођена је 1972. године у Шапцу. Основну школу као „вуковац“ завршила је у селу Накучани, а потом у Шапцу Средњу медицинску школу са одличним успехом.

– Медицински факултет у Београду уписала сам 1991. године. Дипломирала сам 1998. године са просечном оценом 8,39. Од 1998. запослена у Здравственом центру у Шапцу. Године 2007. започела сам специјалистички стаж из педијатрије, који сам обавила у Институту за мајку и дете у Београду – каже др Снежана Павковић.

Дипломирала је прошлог месеца на Медицинском факултету у Београду са одличним успехом.

– Сада обављам посао у педијатра у Диспанзеру за децу и омладину Дома здравља у Шапцу. Одувек сам маштала о лекарском позиву. Сав мој труд био је усмерен да то и остварим. Било је доста одрицања, али ја не жалим. Посао који обављам је за мене много леп, али и одговоран. Услови на послу су доста добри. Увек постоји могућност договора са колегама и размене искуства, што нама млађима много значи. Омогућено је стицање нових сазнања за све заинтересоване. За мене је битна добра сарадња са родитељима малих пацијената и међусобно поверење. Зато будућим колегама препоручујем да добро размисле пре него се одлуче за овај позив и ако су спремни за све што овај посао носи у себи, нека само истрају у томе. Тежак је и одговоран, али много лакши и лепши уз дечији осмех – додаје др Снежана Павковић.