Преглед педијатра доступан и у амбуланти у Мајуру

Преглед педијатра доступан и у амбуланти у Мајуру

Доступност здравствене заштите је, уз квалитет услуге, један од најважнијих задатака у раду нашег Дома здравља. У складу с тим Дом здравља Шабац реализује различите активности које су одговор на потребе наших суграђана у различитим деловима града. Како је Мајур највеће, али и по демографским подацима најмлађе насеље, од недавно у овој амбуланти ради наш педијатар. Амбуланту у Мајуру данас су са представницима руководства наше установе посетили Немања Пајић, заменик градоначелника и др Бранко Вујковић, члан Градског већа.

– Амбуланту у Мајуру смо реконструисали, стварајући на тај начин и услове за рад педијатра. Мислимо да је то важно за овај део града, јер је овде доста наших малих пацијената,а ова могућност биће олакшање и за њих и за њихове родитеље – каже прим. др Мирослав Поповић, директор Дома здравља Шабац.

MAJUR RUKOVODSTVO

Град је подржао иницијативу наше установе, јер је квалитет примарне здравствене заштите и проширење обухвата становништва нашим услугама веома важно сматра Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца.

– Педијатар који је сада ближи деци и њиховим родитељима у Мајуру доказ је да наша брига о деци није само декларативна. Мајур је једно од насеља са најмлађим становништвом и зато је овај потез руководства Дома здравља Шабац веома важан и прави је одговор на потребе наших суграђана. Добри услови за раст, развој и школовање, уз адекватну здравствену заштиту, важни су за правилан развој наше деце на целом подручју Градске управе Шапца, а наш задатак је да створимо такве услове за све. Педијатар који је сада доступнији житељима Мајура корак је у добром правцу и доказ да то и радимо – рекао је Пајић.

MAJUR ZAPOSLENI

Савет и преглед педијатра сада је много ближи и доступнији житељима Мајура.

– Овде ће радити др Марија Мишић, наш педијатар, и пружати, наравно исте услуге као и сви наши педијатри у Дому здравља. На овај начин желимо да кренемо у сусрет нашим суграђанима, смањимо њихов труд и поштедимо их доласка у Дом здравља – рекла је др Биљана Вуковић, начелница Службе педијатрије у Дому здравља Шабац.

Педијатар у амбуланти у Мајуру ради пре подне, од 7 до 14 часова.

MAJUR AMBULANTA