Прегледи и предавање у Поцерском Причиновићу

Прегледи и предавање у Поцерском Причиновићу

Нашој акцији превентивних прегледа у ОШ “Стојан Новаковић” у Поцерском Причиновићу данас се одазвао велики број наших суграђана. Екипе Дома здравља су свим заинтересвоаним суграђанима организовали акцију мерења нивоа шећера у крви, мерење крвног притиска и ЕКГ прегледе.

Више од 90 наших суграђана одазвало се овој акцији, а међу њима 26 је имало повишене вредности крвног притиска. Ниво шећера у крви измерило је 87 наших корисника, а повишене вредности уочене су код 37-оро. ЕКГ прегледи данас су урађени за 81 пацијента. Сви пацијенти са патолошким вредностима доблили су савте за корекцију постојеће терапије и да се јаве свом изабраном лекару. Два пацијента са екстремно повишеним вреностима шећера у крви су упућени дежурном лекару у Трећу здравствену станицу.

У поводу обележавања месеца солидарности са старијим особама наши предавачи Милан Алексић, дипломирани специјални педагог и Биљана Сарић, социјални радник одржали су предавање на тему „Унапређење и очуванје здравлја старих“, којем је присутвовало више од 50 житеља овог краја. Акцију су подржали Наташа Радовановић, члан Градског већа Шапца, др Јасмина Станковић, директорка наше установе, прим. др Мирослав Миљешић, заменик директора и Мирјана Дивљаковић Илић, главна сестра наше установе.

И овом акцијом доприносимо подизању свести о значају превентивних прегледа и редовних посета лекару, скрећемо пажњу јавности на проблем старијих особа и пружамо прилику нашим суграђанима на сеоском и приградском подручју да провере основне здравствене параметре на бржи, лаши и ефикаснији начин.