Прњавор: предавање посвећено борби против карцинома дојке

Прњавор: предавање посвећено борби против карцинома дојке

У здравственој амбуланти у Прњавору данас је одржано предавање посвећено борби против карцинома дојке. Циљ овог предавања је да се и женама на селу скрене пажња на значај превентивних прегледа и самопрегледа у спречавању ове болести. Подршку овој акцији, својим присуством, дали су и Немања Пајић, заменик градоначелника и др Бранко Вујковић, члан Градског већа Шапца. Присуство значи подршку Дому здравља у организацији овако важних активности, али и женама у очувању здравља.

PRNJAVOR ZENE

– Велики одзив током недавне акције Дома здравља у Волујцу, као и велики број жена данас у Прњавору, показују колико су добре и колико оправдане овакве активности. Мислим да је та порука више него јасна. Јасно је и колико је важно да женама, које су стуб породице и друштва, дамо подршку и посветимо пажњу и време не само поводом празника, већ у свакодневној борби са обавезама и проблемима. Желим да похвалим и ентузијазам запослених у Дому здравља јер, упркос дефициту кадра, они успевају да и на овај начин брину о здрављу наших суграђана у свим деловима Градске управе Шабац – рекао је Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца.

PRNJAVOR

Континуитет у организацији ових активности допринеће бољој заштити здравља жене.

– Добра превенција је пола посла у пружању квалитетне здравствене заштите. Зато је Дом здравља интензивирао превентивне активности у последње време. Желимо да са поруком о важности очувања здравља стигнемо до свих наших суграђана – не само у граду, него, што је једнако важно, и до житеља наших села. Користим и ову прилику да све наше суграђанке позовем да се одазову на скрининг карцинома дојке и јаве изабраном лекару. Са оваквим и сличним активностима интензивно настављамо и у наредном периоду – каже Мирјана Дивљаковић Илић, помоћник главне сестре Дома здравља Шабац.

PRNJAVOR MDI