Шапчани одушевљени ефикасношћу на пункту за масовну имунизацију

Шапчани одушевљени ефикасношћу на пункту за масовну имунизацију

Од почетка масовне имунизације, у Шапцу је дато 25.131 доза вакцина, од чега су 9.742 ревакцине. Шапчанима су на располагању Фајзерова вакцина, Спутњик Ве, Синофарм и Астра Зенека, односно све вакцине које су стигле у Србију. Како је истакла др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“, одзив суграђана за имунизацију је велики.

Изузетно смо задовољни одзивом наших грађана. Вакцинишемо по списковима које добијемо од еУправе, а на располагању су све четири врсте вакцина. Од еУправе добили смо и списак од 320 непокретних суграђана које треба да вакцинишемо у кућним условима у току ове недеље. У кућну посету одлазиће тимови из Службе кућне неге и лечења и мобилни палијативни тим – рекла је др Јасмина Станковић.

Пункт за масовну имунизацију у Економској школи „Стана Милановић“, како истичу Шапчани, веома је добро организован. Нема гужве, нема чекања, те након краће административне процедуре и консултација са лекаром, здравствено особље Дома здравља вакцинише грађане.

Изузетна је организација и све похвале за директорку и Дом здравља Шабац. Хвала им лепо – био је коментар једног Шапчанина који је искористио могућност да се вакцинише.

Више информација о томе како протиче имунизација у Шапцу, погледајте у прилогу Телевизије Ас.