СТРУЧНА ПОМОЋ ЗА ОДВИКАВАЊЕ ОД ПУШЕЊА

СТРУЧНА ПОМОЋ ЗА ОДВИКАВАЊЕ ОД ПУШЕЊА

У Дому здравља „др Драга Љочић“ одржано је предавање др Ике Пешић на тему „Стручна помоћ за одвикавање од пушења“ . Докторка Ика Пешић је оснивач првог саветовалишта за одвикавање од пушења на Клиници за пулмологију у Београду. Наши запослени су добили прилику да се упознају са самим процесом кроз који пацијент пролази током одвикавања од пушења, методама које се примењују, стручној помоћи као и о организацији и начину рада саветовалишта.

Ово је прилика да се подигне свест нашим суграђанима о самој штетности никотина као главног састојка сваког дуванског производа који ствара снажну зависност и има шифру болести, што значи да није само хир већ болест коју је неопходно лечити – објашњава др Пешић.

Свим пацијентима је неопходно омогућити да дођу у здравствену установу и уз подршку лекара и стручну помоћ у Саветовалишу реше свој проблем.

Директорка др Јасмина Станковић је саопштила да је руководство донело одлуку да се у оквиру наше установе формира саветовалиште за одвикавање од пушења  које ће почети са радом приликом предстојећег обележавања Светског дана без дуванског дима.

Поред тога ,стручни сарадника Душан Ђурђевић је одржао презентацију о никотин супстиционој терапији као једном од избора приликом одвикавања од пушења.