Сутра показна вежба „Изазов 2013“

Сутра показна вежба „Изазов 2013“

Показна вежба „Изазов 2013“, која има за циљ симулацију земљотреса јачине 5,5 Рихтерове скале и успостављање координације између надлежних служби, као и очување живота и безбедности грађана, одржаће се сутра. У овој вежби учествују Општа болница „Др Лаза К. Лазаревић“, Дом здравља Шабац, Завод за јавно здравље, Цивилна заштита, Црвени крст, Медицинска школа „Др Андра Јовановић“ и касарна „Церски јунаци“.

– Задатак запослених у нашој установи и јавности је да омогуће несметан рад учесника вежбе и осталих запослених и да се, уколико је потребно, ангажују у установи и на терену, да покажу присебност, искуство, знање, променљивост етике занимања  и процедуралности у ванредним ситуацијама и акциденту – све у циљу спасавања људских живота и очувања животне средине – каже дипл.инж. за животну средину Јасмина Трифуновић, вођа тима за животну средину.

Сви запослени имају јасно утврђене задатке током ове вежбе, а добра координација у раду различитих институција и установа, које у ванредним ситуацијама заједно преузимају обавезу и одговорност за очување безбедности људи и отклањање последица по окружење, претпоставка је успешности ове активности. По завршетку вежбе „Изазов 2013“ анализираће се све активности, како би се уочили евентуални недостаци и унапредила спремност свих служби и запослених за рад у евентуалним сличним ситуацијама.

ИЗАЗОВ 2013