У Служби за здравствену заштиту жена нови ултразвучни апарат

У Служби за здравствену заштиту жена нови ултразвучни апарат

Дом здравља „Др Драга Љочић“ Шабац добио је нови савремени ултразвучни апарат који ће користити Служба за здравствену заштиту жена. Вредна опрема донација је града Шапца, а средства у износу од 3 милиона и 720 хиљада динара опредељена су из градског буџета. Директорки наше установе др Јасмини Станковић и начелнику Службе за здравствену заштиту жена др Бранку Мишићу, ултразвучни апарат уручили су градоначелник др Александар Пајић и Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

Како је др Јасмина Станковић истакла, новим ултразвучним апаратом биће подигнут ниво квалитета пружања услуга, а услуга ће бити бржа и ефикаснија с обзиром на то да ће се прегледи обављати на два ултразвучна апарата и неће бити гужви и дугог чекања.

– У наведеној Служби ради шест гинеколога. У протеклом периоду рад се организовао на једном апарату, јер је други често био у квару. Ова донација града нам је веома важна с обзиром на то да се повећао број малигних болести, посебно код жена, и то карцином дојке и карцином грлића материце. Овом приликом апелујемо да се наше суграђанке јаве свом изабраном гинекологу који ће то свакако брзо завршити. Ова набавка ће бити од велике користи. Захвалила бих се Граду Шапцу на подршци коју пружа нашем Дому здравља, односно примарној здравственој заштити како када је у питању запошљавање здравствених радника и финансирање њихових плата, тако и у набавци санитетских возила и опреме. Ми на тај начин задовољавамо нашу мисију и визију наше установе, о свеобухватности и доступности у пружању здравствене заштите, јер ћемо на овај начин омогућити и обављање превентивних прегледа наших суграђанки, не само у Дому здравља, него ћемо акције правити и на терену и удаљеним сеоским амбулантама – истакла је др Јасмина Станковић.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић нагласио је да је улагање у здравство приоритет града Шапца.

– Ове године смо предвидели у буџету 10 милиона динара за опремање Дома здравља новим средствима за рад. У протеклих 16 месеци уручили смо три нова санитетска возила и опрему која је потребна за бољу и квалитетнију здравствену заштиту. Мислим да је то прави начин бриге о нашим суграђанима – рекао је др Александар Пајић.