У сусрет Међународном дану физичке активности

У сусрет Међународном дану физичке активности

Промоција здравих стилова живота која за циљ има превенцију, јер је она најбољи лек, један је од наших најважнијих послова. Како бисмо свест о важности физичке активности за здрав живот развили од најранијег узраста, а у сусрет Међународном дану физичке активности, који се обележава 10. маја, одржали смо организациони састанак са представницима Предшколске установе „Наше дете“, Основне школе „Ната Јеличић“, Медицинске школе „Др Андра Јовановић“ и Завода за јавно здравље Шабац.

Овогодишњи дан посвећен физичкој активности обележићемо на прави начин – вежбајући у центру града. На састанку је договорено да ученици ових школа десет минута на првом часу посвете вежбању, а од 11 часова, у четвртак 10. маја, у пешачкој зони, у Господар Јевремовој улици, испред Културног центра, вежбаће и такмичити се малишани из шабачких вртића, деца укључена у реализацију представе „Раскрсница талентованих мачака“ из Основне школе „Вук Караџић“, волонтери и атлетичари Медицинске школе и запослени Дома здравља Шабац, уз присуство представника Завода за јавно здравље Шабац.

 

Уверени да је лични пример најбољи и једини прави, на овај начин желимо да укажемо на значај који у формирању здравих животних навика и очувању здравља има физичка активност.