Ултразвучни прегледи абдомена суботом у Дому здравља

Ултразвучни прегледи абдомена суботом у Дому здравља

Лекари нашег Дома здравља од суботе ће почети да раде ултразвучне прегледе абдомена у нашој установи, за пацијенте који имају упут изабраног лекара за ову врсту прегледа у болници. Иницијатива је потекла од директора РЗЗО Небојше Зеленовића, јер болница има превелико оптерећење, због великог броја пацијената. Након састанка који смо имали са представницима болнице, закључили смо да наша четири лекара могу суботом да раде ове прегледе.

Реч је о лекарима који су завршили обуку за ултразвучну дијагностику, а преостали, којима треба још праксе, у ове прегледе ће се укључити касније. Како ово није непосредна обавеза Дома здравља, на овај начин желимо да изађемо у сусрет пацијентима, који би на ове прегледе дуже чекали, а и да олакшамо колегама у болници.

За почетак ће лекари, специјалисти опште медицине, који су сами финансирали своју обуку за ултразвучну дијагностику, радити ове прегледе суботом. Пацијенти који имају упут изабраног лекара за ултразвучни преглед абдомена имају право на ову врсту прегледа, који ће се обављати од 7 до 14 часова.