Велики број интервенција у Служби хитне медицинске помоћи

Велики број интервенција у Служби хитне медицинске помоћи

Новогодишње празнике обележио је повећан обим посла у Служби хитне медицинске помоћи, а највећи број интервенција био је узрокован последицама конзумирања алкохола, тучама и саобраћајним незгодама.

Првог дана 2013. обављено је 79 амбулантних прегледа и 28 теренских посета, а четири лица повређена су у тучама и саобраћајним незгодама. На пункту Службе хитне медицинске помоћи у Прњавору било је 16 амбулантних прегледа, једна теренска посета, а једно лице повређено је у саобраћајној несрећи.

Другог јануара у Служби је је обављено 96 амбулантних прегледа, а екипа је на терен излазила 23 пута. Овог дана у тучама и саобраћајкама повређене су две особе. У Прњавору је истог дана 21 лице прегледано у амбуланти, два пута смо излазили на терен, а три лица су задобила лакше и теже телесне повреде у тучама и саобраћајним несрећама.

Имајући у виду овакав биланс рада наше службе, апелујемо на наше суграђане да се у предстојећим данима празника уздрже од прекомерне употребе алкохола и хране, као и да се, као учесници у саобраћају, придржавају прописа, како бисмо избегли последице кобне по њихово здравље.

У име запослених у Служби хитне медицинске помоћи шабачког Дома здравља желимо здраву, срећну и успешну 2013. годину!