Велики број прегледа у Белој Реци

Велики број прегледа у Белој Реци

Караван здравља, наша акција коју реализујемо од априла, наилази на велико интересовање у свим селима шабачког краја. Тако се велики број наших суграђана окупио данас и у амбуланти у Белој Реци, у којој су организовани прегледи лекара опште праксе, гинеколога и офталмолога. Подршку нашој акцији и овога пута дали су представници Града – Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца и др Бранко Вујковић, члан Градског већа. Они су веома позитивно оценили досадашње резултате „Каравана“ и најавили даљу подршку нашој установи.

MAJKA SA DETETOM

–  На Граду и држави је да створи и законски и финансијски основ за што већи број оваквих и сличних акција, јер је превенција најисплативија и најважнија. Подршком коју град пружа Дому здравља Шабац показујемо колико нам је важна примарна здравствена заштита која је у нашој надлежности. Значајна средства, око 20 милионад динара, Град је ребалансом буџета определио за реконстукцију амбуланти, набавку неопходне опреме и стручно усавршавање запослених у овој установи. То је и најбољи начин да покажемо колико нам је важно да сви наши суграђани добију исти квалитет здравствене услуге, а овакве и сличне акције и интересовање људи то потврђује – рекао је Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца.

N I BAKA

Прегледи лекара су вишеструко корисни за житеље села.

–  Овде људи имају мање могућности, ређе одлазе лекару, а често немају ни здравствену књижицу. Тако је било и данас. И данас смо открили неколико случајева хипертензије, па то доказује колико је важна ова акција – каже др Мирјана Мисојчић, лекар.

PREGLED

Током пола године колико траје Караван здравља прегледано је више од 700 људи, откривене бројне промене здравственог стања и послата порука да је превенција најважнија.

–  Велико интересовање житеља наших села за Караван здравља и само једно новооткривено обољење током ових прегледа доказују колико је важно ово што радимо, уз велико ангажовање и ентузијазам запослених у нашој установи. Ова акција је створила прилику да људи на селу обаве преглед бесплатно, без додатних трошкова и доласка у Шабац. Открили смо током Каравана здравља и случајеве повишене хипертензије и виши ниво шећера у крви и преканцерозне промене на репродуктивним органима код жена. И то да не знамо да имамо неке здравствене промене није усамљен случај код нас, зато још једном и са овог места шаљемо поруку да је о здрављу важно мислити на време – пре него што се разболимо – истакао је прим. др Мирослав Поповић, директор Дома здравља Шабац.

PREGLED BAKA

У амбуланти у Белој Реци је 650 здравствених картона, а могућност да обаве преглед данас је искористио велико број житеља овог и околних села.

AMBULANTA