Велико интересовање Шапчана за трећу дозу вакцине против Ковида

Велико интересовање Шапчана за трећу дозу вакцине против Ковида

У Шапцу је трећом дозом вакцине против Ковида 19 до сада вакцинисано око 1000 људи. Само у току јучерашњег дана трећу дозу примило је 379 наших суграђана, изјавила је данас др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља “Др Драга Љочић” у директном укључењу за РТС.

Интересовање за трећу дозу је велико и ми смо из тог разлога организовали рад да у првој смени раде два тима, такође и у другој, а уколико буде било потребе организоваћемо рад са по три тима у свакој смени – истакла је др Јасмина Станковић.

Директорка шабачког Дома здравља подсетила је на то да су у пет села Поцерине, Посавотамнаве и Мачве отворени пунктови за вакцинацију како би се мештанима тих и околних села омогућило да се без доласка у Шабац вакцинишу првом, другом, а сада и трећом дозом вакцине против Ковида 19.

У Шапцу је до сада нешто више од 50 одсто грађана вакцинисано са две дозе, a како др Станковић упозорава, бележи се повећан број прегледа у Ковид амбуланти.

Ми смо у Ковид 19 амбуланти током јула месеца и прве две недеље августа имали између 100 и 200 прегледа. Од 16. августа тај број се повећао преко 200, а 18. августа смо имали и 252 прегледа. Расте и број позитивних. Током јула и почетком августа имали смо једноцифрен број позитивних, а сада је то преко 20 на дневном нивоу – рекла је др Јасмина Станковић и апеловала да се грађани вакцинишу.