Велико интересовање за акцију Караван здравља у Дреновцу

Велико интересовање за акцију Караван здравља у Дреновцу

Наша акција намењена житељима села на подручју шабачке Градске управе настављена је данас посетом екипе Дома здравља Дреновцу. Посета лекара била је прилика да мештани овог и суседних мачванских села провере опште здравствено стање, ниво шећера у крви и обаве офталмолошки и гинеколошки преглед.

Караван здравља подржава Град, што је присуством акцији потврдио др Бранко Вујковић, члан Градског већа, који је разговарао са мештанима, лекарима и руководством Дома здравља прим. др Мирославом Поповићем, директором, др Пантелијом Стојиновићем, помоћником директора, прим. др Мирославом Миљешићем, начелником Службе опште медицине, вмс Мајом Марковић, главном сестром и вмс Мирјаном Дивљаковић Илић, заменицом за КМЕ.

PACIJENTI DRENOVAC

– Дом здравља Шабац доследно испуњава своју мисију – јер не само да запослени у овој установи пружају медицинску помоћ нашим суграђанима, него и доприносе развоју свести о важности превенције. Знамо да житељима села мањка времена, неретко и новца за долазак у град, а често немају ни здравствено осигурање, па ово некима представља и једини начин да провере своје здравље. Зато је ова акција Дома здравља веома важна за наше суграђане и зато је град подржава. Ова акција важна је и за нашу установу примарне здравствене заштите, јер је показатељ њихове високе свести и професионалне одговорности – рекао је др Бранко Вујковић, члан Градског већа.

PREGLED DRENOVAC

Велики број житеља Дреновца и околних села још једном је потврдио оправданост ове акције.

– Караван здравља је заживео – здравствена заштита је на овај начин постала доступнија мештанима наших села. Велики број заинтересованих је доказ да је ова акција оправдана. То нам је наравно и подстрек да је проширимо и на градском подручју, па ја користим ову прилику да најавим почетак „Базара здравља“ намењен житељима градских месних заједница. Први базар биће одржан током Шабачких коњичких свечанпсти, 26. јула на Шабачком хиподрому. Промоција здравља и превенција болести нам је, уз квалитет и безбедност здравствене услуге коју пружамо, најважнији задатак и ми га одговорно обављамо – каже прим. др Мирослав Поповић, директор Дома здравља Шабац.

OCNI PREGLED I DR VUJKOVIC I MILJESIC

У наш Караван здравља одскора се укључио и PWL, па су нашим корисницима доступни и офталмолошки прегледи.