За бржу и бољу дијагностику – нов УЗ за прегледе најмлађих

За бржу и бољу дијагностику – нов УЗ за прегледе најмлађих

Дом здравља „Др Драга Љочић“ је, из средстава опредељених у буџету Града Шапца, набавио  нов ултразвучни апарат за Службу дечје здравствене заштите.

Реч је о једногм од најмодернијих апарата кинеског произвођача „Миндраy”, а користиће се, у првом реду, за прегледе абдомена деце и за скрининг за рано откривање урођене дисплазије кука код мале деце.

Обуку за рад на апарату прошло је 13 лекара, специјалиста педијатрије, који су били импресионирани техничким могућностима апарата и предностима у односу на апарат на којем су до сада радили.

Апарат располаже са три сонде високе резолуције, што нам даје могућности да га у наредном периоду користимо и за прегледе меких ткива, централног нервног система, штитасте жлезде и других органа, а све у циљу квалитетније и брже дијагностике, која је предуслов за благовремено и успешно лечење. 

Повећањем броја ултразвучних апарата у Дому здравља, унапредићемо рано откривање одређених болести, смањити и онако кратко време за заказивање ових прегледа у нашој установи и додатно смањити чекање на ултразвучну дијагностику у Општој болници.