31. јануар – Национални дан без дувана

31. јануар – Национални дан без дувана

Поводом обележавања Националног дана без дувана, 31. јануара, под слоганом „Свака цигарета смета“ у Дому здравља „Др. Драга Љочић“ органиозовано је низ активности.

Патронажне сестре ВМС Миланка Апелић и ВМС Тамара Лацковић су одржале предавање у Месној заједници Шипурске ливаде на тему штетности дувана и дуванског дима. Подељени су флајери са корисним и едукативним садржајем а присутни који су заинтерсовани да оставе дуван позвани су да посете наше Саветовалиште за одвикавање од пушења. Након предавања организовано је и мерење крвног притиска и шећера у крви.

У Службама наше установе, постављене су изложбе о штетности дувана а са пацијентима поред редовних прегледа и контрола (посебно са пушачима) спроводи се индивидуални разговор и упућивање у Саветовалиште за одвикавање. Рад Саветовалишта је од понедељка до петка у  периоду од 18:00 до 19:00 часова, где едуковани запослени спроводе радионице са заинтересованим пацијентима, дају стручне савете, потребну подршку као и терапију и начин употребе различитих фармацеутских производа (гуме за жвакање, трансдермални фластери и комбинована терапија).