Бројне активности поводом Дана борбе против дијабетеса

Бројне активности поводом Дана борбе против дијабетеса

Поводом обележавања Светског дана борбе против дијабетеса 14. новембра, Дом здравља „Др Драга Љочић“ организоваће различите активности са циљем скретања пажње јавности и развоја свести о значају превенције и активног живота у очувању здравља и превенирању ове болести.

Тог дана организоваћемо мерење шећера у крви од 8 до 10 часова у II и III здравственој амбуланти, предавање на тему “Шећерна болест, фактори ризика, компликације” одржаће у II здравственој амбуланти др Гордана Петров Савић и медицинска сестра Биљана Вујанић , у III здравственој амбуланти вмс Ненад Живковић, а у IV здравственој амбуланти др Бранкица Крстић и медицинска сестра Ана Петровић .
Истог дана од 8 до 9 часова организоваћемо акцију и у фабрици “Елиxир – Минерална ђубрива”, током које ће сестре из Поливалентре патронаже мерити ниво шећера у крви и крвног притиска.
У оквиру школе родитељства у Саветовалишту у 13 часова др Бранко Мишић ће одржати предавање будућим мајкама на тему “Гестацијски дијабетес”. У свим чекаоницама наведених амбуланти приредићемо изложбу посвећену овом важном датуму у календару јавног здравља.