Бројним активностима Дом здравља Шабац обележио 1. децембар – Светски дан борбе против сиде

Бројним активностима Дом здравља Шабац обележио 1. децембар – Светски дан борбе против сиде

Активности, којима се Дом здравља Шабац укључио у обележавање Светског дана борбе против сиде, биле су усмерене ка подизању нивоа свести о важности заштите у превенцији од оболевања, али и значају тестирања у ситуацијама које носе ризик за оболевање.

Наша циљна група првенствено су били млади – најпре ученици Основне школе „Вук Караџић“, којима смо предочили све важне информације, а чија заинтересованост и обавештеност су нас пријатно изненадили. Предавање у овој школи одржале су и са ученицима разговарале више медицинске сестре Драгана Михајловић и Тања Вујановић.

Наше екипе биле су и део заједничке акције, коју смо у суботу организовали са Заводом за јавно здравље и Црвеним крстом.

Акција је одржана у центру града, а наше сестре из Службе патронаже Радовиљка Богдановић и Ивана Илић делиле су материјал са информацијама везаним за ову тему и разговарале са заинтересованим суграђанима.

Обраћање младима у овогодишњој кампањи, којом се Дом здравља Шабац, укључио у обележавање Светског дана борбе против сиде, завршили смо предавањем у Медицинској школи „Др Андра Јовановић“, које су, на ову тему, одржале др Марија Живановић и вмс Тања Вујановић.

Све наше активности треба да допринесу развоју свести о важности едукације и превенције, јер само промоцијом здравих животних навика и избора, штитимо себе и своје окружење.