Дојење је добро и за бебу и за мајку, каже Тања Опачић, лекар и мајка једномесечног Милана

Дојење је добро и за бебу и за мајку, каже Тања Опачић, лекар и мајка једномесечног Милана

У оквиру кампање посвећене Светској недељи дојења, у жељи да укажемо на важност ове теме Дом здравља Шабац је представио мајку која је донела праву одлуку, а која је и лекар по занимању. Наиме, млада мајка – др Тања Опачић са својим једномесечним сином Миланом, била је гост емисије Шабачка хроника, ТВ Шабац. Како је тема емисије била Светска недеља дојења, сматрали смо да ће пример др Опачић бити илустративан, али и подстицајан за друге мајке да донесу сличну одлуку.

– Ја ниједног тренутка нисам имала дилему, нисам ни размишљала о алтернативи. Иако сам се породила царским резом, замолила сам сестре да ми бебу донесу и ставе на груди одмах. Мислим да је мајчино млеко најбоље и најздравије, а да је дојење добро и за бебу и за мајку, како из здравствених, тако и из разлога стварања емотивне блискости. Милан има само месец дана, а напредовао је 1,4 килограма, што је веома добро и доказује да сам направила прави избор. Зато је моја порука мајкама да превазиђу почетне проблеме са недостатком млека и да буду упорне, јер ће то бити добро и за њих и за њихове бебе – рекла је др Тања Опачић.

Једномесечни Милан, који је био најмлађи гост емисије икада, све време гостовања мирно је спавао, потврђујући мајчине речи о блискости и нераскидивој вези која се између мајке и бебе ствара у првим данима живота.