Дом здравља организовао велику промотивну акцију поводом Међународног дана физичке активности

Дом здравља организовао велику промотивну акцију поводом Међународног дана физичке активности

Са циљем промоције здравих животних навика и указивања на значај физичке активности за очување здравља, данас смо, под покровитељством Града, а у сарадњи са Заводом за јавно здравље, Апотеком „ШАбац“, шабачким школама и Предшколском установом „Наше дете“ организовали велику акцију у шабачкој пешачкој зони. Промотер ове акције био је прослављени шабачки, српски и светски рукометаш Миле Исаковић, који је и овом приликом истакао да је „важно у најранијем узрасту формирати здраве животне навике, а да је бављење спортом један од најбољих начина да деца и млади проведу слободно време. Спорт помаже очувању здравља и ова деца су сигурно велики резервоар будућих спортиста“.

Малишани Предшколске установе „Наше дете“ проверили су своју спретност и вештину у неколико игрица, а деца из основних школа „Ната Јеличић“ и „Вук Караџић“ били су на ролерима и скејту.

Вежбали су и ученици Медицинске школе „Др Андра Јовановић“, као и запослени нашег Дома здравља.

– Жеља нам је била да дамо пример и подсетимо наше суграђане да је за добру физичку кондицију и добро здравље потребно само мало воље. Физичка активност јако је важна за очување здравља, зато је важно да уместо изговора, пронађемо начин и учинимо први корак ка здрављу – рекла је прим. др Весна Ђурић директорка Дома здравља.