Физичка активност и здрава исхрана предуслови за добро здравље истакао др Миленко Матић за ТВ Шабац

Физичка активност и здрава исхрана предуслови за добро здравље истакао др Миленко Матић за ТВ Шабац

Светски дан здравља био је и једна од тема емисије Шабачка хроника ТВ Шабац. Говорећи о важности превенције и очувања здравља, др Миленко Матић из Службе медицине рада нашег Дома здравља подсетио је на значај формирања здравих животних навика.

– Физичка активност, здрава исхрана и позитивне мисли најважнији су за очување здравља. Здраве животне навике стичу се у породици, али се могу развијати и касније, па је то једна од основних порука свим нашим пацијентима поводом Светског дана здравља – рекао је др Миленко Матић у емисији Шабачка хроника ТВ Шабац.

Недовољна физичка активност, лоша исхрана, седетарни начин живота и изложеност стресу неки су од највећих изазова и претњи здрављу у савременом свету оценио је др Матић.

– Очување менталне кондиције је такође веома важно, па је добро да и у поодмаклим годинама наши суграђани настоје да буду активни. Учење страних језика, вештина на компјутеру веома су корисни за очување здравља, па и то саветујемо својим пацијентима. Ширимо доброту и сами ћемо се осећати боље – закључио је др Матић.