„И МИ ТО МОЖЕМО“ потврдиле особе са инвалидитетом које раде у нашем Дому здравља у оквиру истоименог пројекта

„И МИ ТО МОЖЕМО“ потврдиле особе са инвалидитетом које раде у нашем Дому здравља у оквиру истоименог пројекта

Дом здравља Шабац аплицирао је на конкурс за запошљавање инвалида Националне службе за запошљавање, Филијале за Мачвански округ, пројектом „И ми то можемо“. Захваљујући овом пројекту од маја у нашем колективу ради седам особа са инвалидитетом, које су ангажоване на пословима одржавања хигијене, у администрацији и на портирници, у складу са својим образовањем, могућностима и интересовањима.

– На овај начин Дом здравља показује висок ниво друштвене одговорности и свест о важности коју запослење има у социјалној укључености лица са инвалидитетом. Ми смо врло задовољни њиховим радом, они су се лепо уклопили у наш колектив, а посебно задовољство нам је ако на овај начин доприносимо и њиховој бољој интеграцији у окружењу. У исто време истакла бих да они одговорно и савесно раде посао у нашој установи, врло су посвећени и доста нам помажу у свакодневним активностима – каже прим др Весна Ђурић, директорка Дома здравља.

Весна Југовић је економски техничар, ради у Одсеку за набавке нашег Дома здравља.

– Врло сам задовољна послом у Дому здравља. Иако сам и раније радила на неким сличним пословима, трудим се да се овде упознам са свим специфичностима и да испуним очекивања и посао радим одговорно – каже Весна Југовић.

Дајана Илић ради у писарници Дома здравља. Има 36 година, после операције кукова није могла да ради, а посао у нашој установи јој је прво запослење.

– Ја сам јако задовољна и послом и колективом. Мојим запослењем задовољна је и моја породица. Овде сам се врло лепо уклопила и надам се да су и Дому здравља задовољни мојим радом, као ја условима и колегама. И да не останемо у Дому здравља, остаће пријатељства која смо стекли овде – каже Дајана.

Пројектом „И ми то можемо“ настојимо да конкретним активностима допринесемо социјалној интеграцији инвалидних лица, што је, осим друштвене одговорности, у случају Дома здравља и још једна потврда остварења наше мисије – хуманом и посвећеном односу према окружењу – у свему што радимо.