ЈУП „План“ показало одговорност и високу свест о неопходности контроле здравља запослених

ЈУП „План“ показало одговорност и високу свест о неопходности контроле здравља запослених

Наше промотивне активности у Европској недељи превенције рака грлића материце дале су резултате који се огледају у већем интересовању наших суграђанки за превентивне прегледе. Посебно драгоценим сматрамо свест коју су о неопходности превенције за здравље жене показали неки послодавци и шабачки колективи – међу првима ЈУП „План“ Шабац.

– Иако смо свесни важности превенције у очувању здравља, нисмо увек спремни да одемо на превентивне прегледе и учинимо конкретан корак – каже директорка Јавног урбанистичког предузећа „План“ Шабац Јасмина Стевановић.

 – Активности Дома здравља Шабац, поруке лекара током гостовања у медијима подстакле су ме да ступим у контакт са директорком Дома здравља др Весном Ђурић са којом сам потом договорила превентивне прегледе за жене запослене у „Плану“. Сматрам ово изузетно важним и верујем да доприноси развоју свести сваке од нас о томе колико је битно да на време мислимо о свом здрављу и на прави начин га чувамо. Дом здравља нас је овога пута још једном подсетио на то, обављајући тако, верујем, један од својих најважнијих послова крајње професионално – истиче директорка „План“-а Јасмина Стевановић.

Иницијатива Јавног урбанистичког предузећа „План“ Шабац, али и Јавног комуналног предузећа „Топлана“, које је такође организовало превентивне прегледе за своје запослене жене, доказ је високе свести послодаваца о томе колико је важно здравље запослених и зато они представљају пример који треба следити.

Ово је једна од смерница и за наш даљи рад на промоцији здравог живота и развијања здравих животних навика, јер здравље и задовољство запослених и у јавном и у приватном сектору представљају један од основних предуслова успеха на свим пољима.