Караван здравља у Јеленчи – превентива за очување здравља

Караван здравља у Јеленчи – превентива за очување здравља

Караван здравља, акција коју наш Дом здравља реализује од априла прошле године, данас је посетио Јеленчу. Прилику за превентивни преглед, проверу крвног притиска и нивоа шећера у крви искористило је више од 60 житеља овог места, на преглед гинеколога дошло је 35 жена, док је офталмолошки преглед урадило преко 50 становника овог дела Шапца. Велико интересовање је доказ значаја коју има ова акција коју су, уз руководство наше установе, присуством подржали Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца и Дејан Марковић, председник Управног одбора Дома здравља Шабац.

LJUDI U REDU

О важности превентивних прегледа говорио је прим. др Мирослав Миљешић, начелник Службе опште медицине, а заменик градоначелника најавио је даљу подршку града примарној здравственој заштити и нашој установи.

PRITISAK

– Више од 500 наших суграђана било је на прегледима које је организовао Дом здравља Шабац у оквиру Каравана здравља. Мислим да то на најбољи начин говори о значају ове акције. Зато она заслужује нашу пуну подршку, а у овогодишњем градском буџету планирали смо 54 милиона динара управо за област примарне здравствене заштите. Захваљујући томе могуће је ангажовање младих лекара, набавка опреме, реконструкција и изградња амбуланти, а то су неки од предуслова за квалитет услуге, који Дом здравља потврђује свакодневним активностима. Издвајајући овако значајна средства желимо да покажемо колико нам је важно да сваки од житеља нашег града, у било ком његовом делу, у било ком селу да живи, оствари своје право на доступност и квалитет здравствене заштите – рекао је Пајић.

SECER

Данашња акција била је и прилика да се нашим суграђанкама упути поновни апел о значају редовних гинеколошких прегледа за превенцију карцинома грлића материце чему је била посвећена и кампања у овкиру Европске недеље превенције ове болести.