Колеге подржавају нашу кампању СТОП НАСИЉУ- ПРАВИ ИМАЈУ ПРАВО

Колеге подржавају нашу кампању СТОП НАСИЉУ- ПРАВИ ИМАЈУ ПРАВО

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ! У петак, 12. фебруара, навршиће се месец дана од када је на свом радном месту убијена наша колегиница и пријатељ, медицинска сестра Љубинка Поповић. Чувајући успомену на њу, подсећамо да је Дом здравља Шабац покренуо кампању СТОП НАСИЉУ – ПРАВИ ИМАЈУ ПРАВО и усвојио Процедуру за пријављивање вербалног и физичког насиља. Наша кампања добила је велику подршку колега и стручних удружења здравствених радника. Истрајни у намери да на важност ове теме подсећамо, захвални смо свима који у овом препознају једно од питање од изузетне важности за наш здравствени систем. Наша Процедура послужила је и другим установама као обаразац и модел. Сличан документ усвојио је и Дом здравља Ковачица, каже у свом допису др Чила Кочиш, координатор акредитације ове установе.

– Захваљујемо вам на прослеђивању ваше Процедуре о поступку пријављивања вербалних и физичких претњи и напада на здравствене раднике. Примите наше саучешће због губитка ваше запослене медицинске сестре.

Ми смо вашу Процедуру прилагодили нама и шаљемо вам пример наше Процедуре, коју је усвојила Комисија за разматрање и усвајање процедура.

Срдачан поздрав,

координатор акредитације ДЗ Ковачица, др Чила Кочиш

STOP PLAKAT