Мајчино млеко – храна, љубав и лек

Мајчино млеко – храна, љубав и лек

Са циљем промоције дојења, у недељи посвећеној овој теми, у Центру за превенцију нашег Дома здравља указали смо на значај које дојење има у најранијем узрасту детета, како за правилан развој и психо-физичко здравље, тако и за успостављање односа између мајке и детета. Још једном смо подсетили на нашу „школу родитељства“, коју организујемо већ неколико година, а у којој будуће маме добијају све информације, које им могу користити у току трудноће и након порођаја.

На овај начин укључили смо се у обележавање Националне недеље дојења, под геслом „Добро здравље почиње са дојењем“. У нашој „школи родитељства“ са будућим мајкама разговарају патронажне сестре, гинеколози, педијатри и стоматолози. Циљ им је да укажу на значај правилне неге бебе, али и на значај дојења, јер је мајчино млеко природна и најбоља храна за дете. У оквиру припреме за порођај, труднице посете и породилиште, што уз теоријску наставу у Центру за превенцију, онима које очекују прво дете – улива додатну сигурност.

Како је број мајки које се одлучују за дојење све мањи, сматрамо да је промоција дојења веома важна и настојимо да у свакој прилици охрабримо и подстакнемо мајке, јер је мајчино млеко „храна, љубав и лек“.