Награде за најбоље педијатре и предавање о раном развоју детета

Награде за најбоље педијатре и предавање о раном развоју детета

Нашим докторкама, педијатрима Гордани Маричић и Злати Макевић директор наше установе др Бранко Вујковић уручио је данас захвалнице за „ професионални ентузијазам, посвећену бригу о деци и допринос развоју дечје здравствене заштите“. Свечаној додели награда присуствовали су и проф. др Радован Богдановић, професор Медицинског факултета, педијатар-нефролог, председник Удружења педијатара Србије и прим. др сци Драгана Лозановић, са Института за мајку и дете, који су касније одржали предавање на тему „Подршка развоја деце у раном детињству“.

Награђене докторке биле су поносне и задовољне због награда које, како је поручила др Гордана Макевић, подједнако припадају свима лекарима у Служби педијатрије.

– Ја се срдачно захваљујем у своје лично име и у име своје Службе директору Дома здравља и менаџменту на овако лепом гесту. Посебну захвалност дугујемо нашим професорима са Института за мајку и дете на књизи која ће нам користити у даљем раду – каже др Злата Макевић.

Велико задовољство са др Макевић дели и докторка Гордана Маричић.

– Награде које смо данас добили за мене представљају симбол рада, одрицања у нашем тешком, али хуманом раду. Ја се још једном захваљујем нашем директору и руководству установе, али и нашим професорима и учитељима на знању које смо стекли и које унапређујемо – рекла је др Гордана Маричић.

Дом здравља “Др Драга Љочић” наградјивањем рада промовише истинске вредности за које се залажемо, истакао је др Бранко Вујковић, директор Дома здравља „Др Драга Љочић“.

– Награде које су данас добиле наше колегинице, лекари- педијатри још један су од доказа да је Дом здравља „Др Драга Љочић“ као своје основни постулате у раду поставио ВРЕДНОСТ и КВАЛИТЕТ. А, квалитет се постиже само наградјивањем рада и препознавањем правих вредности. У духу дела докторке чије име носи наша установа бирамо узоре. Еминентни стручњаци који гостују у нашој установи као сто је проф. Бодановић и најбољи медју нама представљају духовну вертикалу знања. Такви примери и узори покрећу и инспиришу, па ће ове награде верујем бити мотив за друге запослене, а више знања и још боља пракса њихов императив у раду – поручио је др Вујковић.

После свечаности доделе награда најбољим педијатрима, наши уважени гости одржали су предавање великом броју колега заинтересованих за рани развој детета у Клубу опште болнице.