Наша искуства у процесу акредитације корисна и колегама у другим установама

Наша искуства у процесу акредитације корисна и колегама у другим установама

Да су наша искуства у процесу акредитације драгоцена и да могу користити нашим колегама у великом послу који њих очекује доказује интересовање представника бројних здравстевних установа који посећују Дом здравља Шабац у циљу информисања о основним корацима у овом процесу и о свему што је неопходно проћи.

Наши гости ових дана били су представници Дома здравља Звездара, директорка прим. др Драгана Трифуновић-Балановић и помоћник директора за финансијске послове у овој установи, као и координатор за процес акредитације у Дому здравља Богатић и представници појединих тимова за акредитацију ове здравствене установе.

– Наше најважније поруке и савети за колеге које овај посао текочекује су да, пре свега, исправно обележе своје установе, да обележе све просторије како би се пацијенти лако сналазили у установи, да обрате посебну пажњу на хигијену и безбедност пацијената и запослених у току рада и на правилно коришћење лекова – каже др Слађана Каурин Милетић, помоћник директора за медицинске послове у Дому здравља Шабац.

Да ли сте,  као установа која преноси своја искуства у процесу акредитације, колегама у другим установама, задовољни применом стандарда које сте постигли у току овог процеса у Дому здравља Шабац?

– Да смо постигли напредак у квалитету своје услуге то је сасвим сигурно. Можда примена процедура није доследна на сваком радном месту, али зато постоје сталне контроле које упозоравају запослене да морају да се придржавају процедура, јер то најчешће нису ни свесни пропусти, него се дешавају у брзини. Процедура је важна, јер гарантује запосленом да поступа тачно онако како је политика установе и да ће у том случају имати најмање проблема  уколико поступа онако како је установа дефинисала да се нешто ради. Сматрам да је оно што смо урадили протеклих година на побољшању квалитета своје услуге, а што смо потврдили акредитацијом своје установе, драгоцено и задовољство нам је што то можемо да поделимо са својим колегама, искрено верујући да ће им бити од помоћи у послу који њих тек очекује.