Осам година рада Дома здравља Шабац

Осам година рада Дома здравља Шабац

Дом здравља Шабац обележио је данас осам година пoстојања и рада. Стално унапређење квалитета услуге и виши ниво стандарда постигнутих у пружању здравствене заштите остају приоритети наше установе и у даљем раду оцењено је поводом Дана установе.

– Свих досадашњих резултата, чија је круна акредитација на седам година, не би било да није вредних и посвећених људи, којима сам захвалан. У овом послу важна нам је подршка Града,  појачање које смо добили, у виду ангажовања младих лекара је од изузетне помоћи у време недостатка кадра. Право сваког нашег суграђанина је да се лечи у адекватним условима у свим деловима града, а наша је обавеза да то обезбедимо и ми то чинимо. Зато сам захвалан свима који достојно настављају дугу  богату традицију шабачког здравства – рекао је прим. др Мирослав Поповић, директор Дома здравља Шабац.

DR B SA PRIPRAVNICIMA

DR MIROSLAV

Град ће финансирати рад лекара и техничара, а наш возни парк богатији је и за још једно санитетско возило. Подршку је и у наредном периоду најавио Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца који је данас посетио нашу установу.

– Град Шабац је запошљавањем младих лекара и техничара, набавком санитета пре свега показао колико нам је важан квалитет здравствене заштите на примарном нивоу. На овај начин дајемо прилику младим лекарима и техничарима да до посла дођу у својој средини, а Дому здравља пружамо подршку за до сада показани квалитет и ентузијазам у раду, упркос недостатку кадра са којим се суочавају. Сви наши суграђани имају право на исти квалитет здравствене заштите и град улаже максималне напоре да то и постигнемо – оценио је Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца.

NEMANJA DAJE IZJAVU

Др Ивана Косанић једна је од десеторо лекара који пролазе своје прве дане у Дому здравља Шабац. Студије медицине је завршила са просеком 9,75.

– Посао у Дому здравља за мене представља остварење сна и шансу да радим оно што волим и за шта сам се школовала – рекла је др Косанић.

DR IVANA

На свечаности поводом Дана установе наш гост био је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић који је истакао важност посла који обавља наша установа.

– Пре свега желим да честитам свима вама који радите у Дому здравља Шабац, јер ово је ваш дан и посвећен је свима вама. Мислим да у сваком времену, па и у овом тешком, треба радити и унапређивати своје капацитете, као што то чините ви, а Град ће то и убудуће знати да препозна и подржи – казао је Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца.

GRADONACELNIK

О значајној улози, личности и делу прве жене лекарке у Србији, др Драге Љочић говорио је прим.др Предраг Тојић, који је на овој свечаности предложио покретање иницијативе да њено име понесе наша установа.

DR TOJIC

Свечаности прославе Дана установе присуствовали су представници бројних установа и институција са којима наш Дом здравља има дугогодишњу сарадњу.

SVI ISPRED SANITETA