Почела реконструкција амбуланте у Добрићу

Почела реконструкција амбуланте у Добрићу

Опсежна реконструкција амбуланте у Добрићу, једне од наших најстаријих, почела је ове недеље. У плану је комплетна реконструкција простора, која укључује адаптацију крова, спуштање плафона, санацију влаге у зидовима, замену подова и столарије. На самом почетку реконтрукције ову амбуланту посетили су Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца и др Бранко Вујковић и Наташа Радовановић, чланови Градског већа. Они су разговарали са представницима руководства Дома здравља Шабац, а прим. др Мирослав Поповић, директор установе упознао их је са планираним радовима, ако и актуелним пословима. За послове на реконструкцији овог објекта Град ће из буџета издвојити два милиона динара.

RADOVI

MAJSTOR–  Ово је један од најопсежнијих послова када је у питању побољшање инфраструктурних услова у Дому здравља Шабац  у последње време. На овај начин, уз помоћ града остварујемо континуитет у настојању да се сви наши суграђани лече у истим условима, независно од тога у ком делу Градске управе живе. Поцерина ће, овим радовима, добити једну потпуно условну амбуланту, по свим стандардима, што је важно и за наше кориснике, али и за запослене. Овде је више од две хиљаде корисника и сви они ће се убудуће лечити у много боље опремљеном простору. Велики посао нас чека и у Прњавору, а, уз подршку града у овој години планирамо да урадимо и централну стерилизацију, набавимо ултразвучне и друге апарате. Све то, уз стручност запослених, гарантује квалитетну и безбедну здравствену заштиту – рекао је прим. др Мирослав Поповић, директор Дома здравља Шабац.

Представници Града изразили су задовољство обављеним пословима, као и планираним активностима у Дому здравља Шабац.

–   Запослени у Дому здравља Шабац веома професионално и посвећено обављају свој посао. Ова установа је узор многима у примарној здравственој заштити у Србији и зато је задатак Града да пружи подршку запосленима и руководству ове установе. За реконструкцију ове амбуланте у којој се лече житељи из овог дела Поцерине – Добрић, Цуљковић, Радовашница, Град Шабац је определио 2 милиона динара. Подржаћемо и друге пројекте и активности Дома здравља Шабац који за циљ имају побољшање услова у којима се лече наши суграђани. Тако ће бити реконструисана и амбуланта у Прњавору, а набављена је и опрема која је неопходна за још квалитетнију здравствену заштиту. Наравно да је за испуњавање високих стандарда, што постиже Дом здравља Шабац, осим инфраструктуре, веома важно даље усавршавање и едукација, па ме радује и информација да ће пет лекара и два стоматолога ускоро кренути на специјализације – истакао је током посете амбуланти у Добрићу Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца.

RUKOVODIOCI

Радови на реконструкцији амбуланте у Добрићу требало би да буду завршени крајем септембра.

PLAFON