Подвиг екипе наше Хитне помоћи – успешно враћена у живот 34-орогодишња Шапчанка

Подвиг екипе наше Хитне помоћи – успешно враћена у живот 34-орогодишња Шапчанка

Прави подвиг екипе хитне помоћи на терену – Шапчанка, 1982. годиште, без свести, дисања и пулса враћена у живот! Екипа Службе хитне медицинске помоћи, предвођена др Славицом Дугоњић, специјалистом ургентне медицине јуче је са успехом реанимирала нашу суграђанку, којој је позлило на послу. По доласку на терен наша екипа је констатовала да пацијенткиња не дише, без свести је и пулса, уз поремећај срчаног ритма, па је започета реанимација, уз коришћење дефибрилатора, а омогућено је и вештачко дисање. После три дефибрилације почело је спонтано дисање, после чега је екипа пацијенткињу транспортовала на одељене Ургентног пријема болнице. Враћена у живот, наша суграђанка и даље је била без свести. Добре вести овог дана стигле су са интерног одељења, где је пацијенткиња смештена – она се пробудила из коме, а лекари раде даље анализе.
Херојски подвиг, каквих неретко има у овом послу, извела је наша екипа у саставу др Славица Дугоњић, специјалиста ургентне медицине, Иван Цвејић, техничар и Милорад Тодоровић, возач. Ово су хероји нашег дана, а дан после, докторка Дугоњић каже:
– Ово ми је трећа успешна реанимација у овој години. Посебно сам срећна што је реч о младој жени и што је она добро и опоравља се. Нисам свега ни била свесна на терену, адреналин, узбуђење вас стигну кад прође борба за живот – каже др Дугоњић, која у Служби хитне медицинске помоћи ради од 1995. године.

EKIPA