Појачане мере опреза због корона вируса

Појачане мере опреза због корона вируса

Иако на нашем подручју нема регистрованих случајева оболелих од корона вируса, у вези са актуелном ситуацијом, у нашој установи појачане су мере опреза, а упућен је и апел да се, у случају препознавања симптома, најпре телефоном контактира изабрани лекар или дежурни епидемиолог Завода за јавно здравље Шабац.

– Сви наши лекари и све наше службе добиле су упутство о начину рада и придржавају се тога, апелујем на све суграђане да, у случају препознавања неких симптома или контакта са особама са подручја где је присутан овај вирус, своје изабране лекаре контактирају телефоном или се обрате дежурном епидемиологу Завода за јавно здравље Шабац, такође телефоном, како би се избегло кретање и евентуално преношење вируса – рекла је др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља.

Хронични болесници и старије особе не морају долазити код изабраног лекара, како би добили терапију, већ је могу поручити и телефонским позивом, рекла је др Јасмина Станковић, директорка наше установе.

Епидемиолози препоручују редовне хигијенске мере и појачан опрез, уз одговорност сваког појединца и избегавање скупова у затвореном.

Телефон дежурног епидемиолога је 064/ 860 52 11.

Тим поводом заседао је и Савет за здравље града Шапца.

Прилог РТВ Шабац:

http://www.sabac.tv/vesti/29923/sednica-saveta-za-zdravlje