Предавање о превенцији карцинома дојке у Компанији “Галеб”

Предавање о превенцији карцинома дојке у Компанији “Галеб”

Здравствено-васпитни тим Дома здравља “Др Драга Љочић” одржао је предавање на тему превенције карцинома дојке у просторијама шабачке Компаније “Галеб”. О значају скрининга, редовним контролама и самопрегледу говориле су специјалиста гинекологије, др Марија Живановић и виша медицинска сестра из Центра за превенцију Данијела Марковић.– Изузетно ми је драго што сам део тима који едукује жене на тему раног откривања карцинома дојке. Данас смо објаснили значај самопрегледа дојки у циљу раног откривања карцинома и значај мамографских прегледа нарочито организованог мамографског скрининга. Приказали смо едукативни филм о самопрегледу дојки и веома је значајно да су све присутне зене, а било их је 40 свих старосних доби, интерактивно учествовале у предавању – истакла је др Марија Живановић.
Раднице компаније Галеб на овај начин добиле су прилику да поставе питања, распитају се о процедури заказивања прегледа и мамографије, као и да исти закажу.
– Ово је један од начина да женама у нашој компанији дамо на значају и ставимо им до знања колико су битне нашој фирми, јер је нама, баш као и њиховим породицама, најбитније да су здраве. Ми са Домом здравља „Др Драга Љочић“ Шабац већ имамо успешну сарадњу и на овај начин смо је само продубили. И раније смо организовали сличне активности и управо захваљујући томе, неке од наших колегиница су данас здраве жене, јер су болест откриле на време и дале себи шансу за излечење. Верујемо да ће ова презентација позитивно утицати на свест наших колегиница, да редовно иду на контроле, јер је превенција пола здравља – нагласили су у компанији „Галеб“.
Дом здравља “Др Драга Љочић” Шабац на овај начин остварује свој најважнији задатак – утиче на развој свести о значају превенције и иде у сусрет потребама наших суграђанки информишући их на прави начин. Захвални смо Компанији “Галеб” на одговорности коју на овај начин исказују и доброј организацији предавања.