Преуређена и боље организована Служба здравствене заштите деце

Преуређена и боље организована Служба здравствене заштите деце

У Служби за здравствену заштиту деце последњих дана преуредили смо простор, што је наш рад учинило функционалнијим и ефикаснијим. Саветовалиште које се раније налазило у приземљу, сада је на спрату, док је спортска медицина са спрата пресељена у приземље, у две просторије које су биле у резерви. На овај начин у приземљу смо сместили лекаре који се баве куративом, док је превентива на спрату, односно практично смо здраву одвојили од болесне деце, а добили смо и већи број ординација за прегледе болесне деце.

Ово је важно због проширења капацитета наше Службе која се бави здравственом заштитом деце, посебно у периодима са повећаним бројем интервенција наших лекара, али и због тога што у јуну очекујемо повратак још два лекара са специјализације, па ће, на овај начин, сви имати адекватан радни простор.

Будући да не прекидамо рад за време преуређења простора, молимо све наше најмлађе пацијенте и њихове родитеље за стрпљење и захваљујемо што имају разумевања, јер смо уверени да ће у новоадаптираном простору и са новим начином организације Службе сви бити на добитку, пре свега малишани којима је потребна помоћ лекара.