Презентовање публикације „ХПВ атлас“- Скупштина Србије

Презентовање публикације „ХПВ атлас“- Скупштина Србије

У Скупштини Србије, 06. Октобра, презентована је публикација „ХПВ атлас“ – активност европских земаља на  пољу превенције обољења изазваних ХПВ вирусом.

Др Дарко Лакетић, председник одбора за здравље и породицу Скупштине Србије је имао уводну реч , а Neil  Datta, , извршни директор Европског парламентарног Форума  је презентовао публикацију „ХПВ атлас“ .  О овој веома важној теми говорили су Проф. Др Даница Грујичић, Министарка здравља, Проф. Др Славица Ђукић Дејановић, Министарка просвете, Проф. Др Дарија Кисић, Министарка за бригу о породици и демографији, Проф.др Сања Радојевић Шкодрић, директорка РФЗО, Проф. Др Верица Јовановић, директорка Института за јавно здравље Србије а испред Удружења за борбу против рака грлића материце и јајника  „Преговори“ , Горица Ђокић.

О овој веома значајној теми, превенцији и вакцинацији, присутни су активно говорили у дискусији, а из Дома здравља „Др Драга Љочић“ поред  директорке др Јасмине Станковић ,присуствовале су и др Мирјана Бошковић, др Мирјана Секулић и ВМС Сања Исаковић.  Експерти групе су акценат ставили на превентиву као најважнији корак спречавања карцинома  рака јаника и грлића материце.