Проблем недовољног броја лекара у летњим месецима биће превазиђен уз подршку Града

Проблем недовољног броја лекара у летњим месецима биће превазиђен уз подршку Града

Лето је период године у ком је посао лекара, и иначе захтеван, отежан бројним околностима. У немогућности да повећамо број запослених, приморани смо да, услед коришћења годишњих одмора и смањеног броја оних који раде, на краћи период затворимо неке амбуланте на сеоском подручју. Тако тренутно не ради пет амбуланти – у Богосавцу, Заблаћу, Грушићу, Десићу и Мачванском Причиновићу. Град је, у намери да на прави начин, у сегменту примарне здравствене заштите, пружи адекватну услугу свим житељима прихватио да финансира рад лекара који би због ових потреба били ангажовани, тако да је на помолу решење проблема.

– У потпуности смо свесни потребе за здравственом услугом житеља ових села, али нисмо били у могућности да им изађемо у сусрет. Ипак, захваљујући сарадњи са локалном самоуправом и разумевању, које је Град показао, мислим да ћемо овај проблем адекватно решити – истакла је прим. др Весна Ђурић, директорка Дома здравља Шабац.

За рад у сеоским амбулантама биже ангажовано четири лекара са положеним стручним испитом. Ово и у Националној служби за запошљавање, Филијали у Шапцу, оцењују као добар потез Градске управе.

– На евиденцији наше службе је 21 лекар, од којих 13 има положен стручни испит. Сматрам да је ово веома добар начин да се превазиђе проблем у недостатку лекара, с једне стране, и да се младим, образованим лекарима пружи шанса да стичу искуство и раде – рекао је Бранко Филиповић, директор Националне службе за запошљавање, Филијале у Шапцу.

Ангажовањем лекара, чији ће рад финансирати Град, у потпуности ће бити превазиђен овај проблем, а сви наши суграђани, на целом подручју Градске управе Шабац, имаће могућност да добију адекватну и правовремену здравствену заштиту.