Пројекат неодложне помоћи – да лекар стигне до сваког нашег корисника

Пројекат неодложне помоћи – да лекар стигне до сваког нашег корисника

На градском и на пет пунктова на сеоском подручју Дом здравља Шабац реализује пројекат Неодложна помоћ са циљем да своју услугу учини доступном свим житељима Градске управе Шапца, посебно старим и немоћним. У првих месец дана пружања ове услуге имамо изузетно позитивне реакције, па је то разлог да се услуга даље развија и напредује. Подршка још једном од наших пројеката стиже и овога пута из Градске управе Шапца, па су наш пункт у Варни, са представницима руковдоства наше установе, посетили Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца, др Бранко Вујковић, члан Градског већа и Дејан Марковић, председник Управног одбора Дома здравља Шабац.

SA SESTRAMA RAZGOVOR

– У центру свих наших активности је наш корисник. Како бисмо онима који нису у могућности да дођу до лекара, обезбедили ту могућност, од почетка јануара почели смо пројекат неодложне помоћи. На пет пунктова за кориснике ван градског подручја доступни су лекарски прегледи, а уз подршку Града ангажовали смо шест лекара и шест техничара. Град, осим њих, финансира и рад младих лекара у нашој Служби хитне медицинске помоћи, чиме значајно доприноси квалитетнијој здравственој услузи – рекао је прим. др Мирослав Поповић, директор Дома здравља Шабац.

SVI

Пројекат неодложне помоћи Дома здравља Шабац намењен нашим старијим суграђанима наишао је на пуну подршку Града Шапца.

– Веома је важно да сви грађани Шапца, где год да живе на нашој територији, на исти начин могу да остваре своје право на квалитетну здравствену заштиту. Овај пројекат  Дома здравља Шабац им то омогућава, а осим тога, ово је и прилика за ангажовање младих лекара и техничара, који на овај начин добијају прилику да раде у свом граду. Град тако показује да му је доступност и квалитет здравствене заштите један од приоритета и тако ће остати и у наредном периоду – каже Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца.

DR RADA MARJANOVIC

Овај пројекат је и прилика за ангажовање младих лекара.

– Овај посао ми је веома важан, јер су нам  Дом здравља Шабац и град пружили прилику да радимо, стичемо искуство, унапређујемо своје знање. Веома ми значи, па се надам да ћу указано поверење оправдати – истиче др Рада Марјановић.

Пунктови неодложне помоћи формирани су у Волујцу, Варни, Јеленчи, Липолисту и Мајуру, за потребе житеља ових и околних места, а са циљем да они који не могу да дођу до лекара не остану ускраћени за нашу пажњу, савет и помоћ.