РТВ Шабац: о акредитацији и унапређењу квалитета рада Дома здравља

РТВ Шабац: о акредитацији и унапређењу квалитета рада Дома здравља

Гост дневно-информативне емисије „Шабачка хроника“ РТВ Шабац био је др Пантелија Стојиновић, помоћник директора за медицинске послове нашег Дома здравља. У емисији је било речи о бројним актуелностима у нашој установи – недавно добијеној акредитацији установе, новом начину организовања рада и повећању доступности услуга, као и о континуираном унапређењу услуга са циљем превенирања обољења и очувања здравља наших суграђана.

– Акредитација на период од седам година велико је признање свим запосленим у нашем Дому здравља, показатељ добре стратешке и организационе оријентације менаџмента, али је и велика обавеза, јер није самој себи циљ. Наш циљ је да својим пацијентима пружимо што безбеднију и квалитетнију здравствену заштиту, а овако високе оцене спољашњих оцењивача и извештај Агенције су само последица свих у остварење тог циља уложених напора. Захвалан сам и вашој медијској кући на прилици да говоримо о овој за све Шапчане важној теми  – рекао је др Стојиновић.

Повећање доступности здравствене заштите један је од сталних изазова у нашем раду.

– Нов начин организације нашег рада на сеоском подручју, за који смо добили подршку Градске управе Шапца, кроз пунктове у Прњавору и Волујцу, и мобилну екипу, има за циљ да здравствену заштиту учини рационалном, ефикасном, а веома доступном. Пунктови омогућавају нашим пацијентима да добију комплетну услугу, од прегледа, преко анализе крви, до рецепта и потребног лека, што житељима села штеди и време и новац, јер нема потреба да долазе до града. Мобилна екипа ће здравствену услугу учинити доступном и старијим и болесним пацијентима на селу, што је још један од начина унапређења рада.

Превентива и промоција здравља је важан део нашег посла.

– Дом здравља Шабац спроводи скрининг карцинома дојке од марта прошле године. Овакав начин организованог прегледа веома је важан, па користим и ову прилику да позовем наше суграђанке да се позиву одазову. Очекујемо да током фебруара почне и скрининг карцинома дебелог црева, а неопходне договоре са руководством болнице око синхронизовања ових активности већ смо обавили – нагласио је др Пантелија Стојиновић, помоћник директора за медицинске послове Дома здравља Шабац.