Шабачки Дом здравља на Другом међународном конгресу ХИСПА БиХ

Шабачки Дом здравља на Другом међународном конгресу ХИСПА БиХ

Други међународни конгрес ХИСПА БХ под називом „Свеобухватни приступ у заштити срца и крвних судова – постковид ера“ одржан је од 1. до 3. априла у етно селу „Станишићи“ у Бијељини. Конгрес је окупио више од 700 регистрованих учесника, а 80 предавача из 12 земаља представило је колегама резултате до којих су дошли током пандемије Ковид 19.

На до сада највећем научном скупу који је одржан у Републици Српској, представљен је и рад под називом „Повратак спорту после COVID – 19“ чији је аутор др Јасмина Живковић, специјалиста медицине спорта у Дому здравља „Др Драга Љочић“ Шабац. Скупу је присуствовала и директорка наше установе др Јасмина Станковић.

– Велико ми је задовољство, што је и Дом здравља „Др Драга Љочић“ учествовао на овом веома важном догађају и што смо били у прилици да од најистакнутијих домаћих и иностраних стручњака сазнамо више о њиховим искуствима током пандемије Ковид 19. Други међународни конгрес ХИСПА БХ, био је од великог значаја за читав регион јер смо могли у заједничкој дискусији да донесемо одређене закључке шта и како да чинимо након пандемије, да разговарамо о изазовима који нам следе након Ковида 19, како бисмо очували здравље наших грађана – истакла је др Јасмина Станковић.

Конгрес је одржан у организацији Удружења центара за хипертензију, превенцију инфаркта миокарда и можданог удара – ХИСПА, ЈЗУ Болница „Свети Врачеви“ и Светског удружења за васкуларно здравље – ИСВХ.Град Бијељина је подржао одржавање овог конгреса чији је генерални покровитељ председница Републике Српске, Жељка Цвијановић, а уз благослов Његове Светости Патријарха српског господина Порфирија и Преосвећеног владике Фотија.