Скрининг прегледи у Мачванском Причиновићу

Скрининг прегледи у Мачванском Причиновићу

Велики број жена одазвао се позиву Дома здравља “Др Драга Љочић” и дошао на преглед у здравствену амбуланту у Мачванском Причиновићу. Наши гинеколози обавили су скрининг прегледе на карцином дојке и циљани скрининг на карцином грлића материце. Акцију су подржали др Јасмина Станковић, в.д. директора, Дејан Павловић, помоћник директора и Мирјана Дивљаковић Илић, главна сестра нашег Дома здравља.

– Ове наше акције имају за циљ да здравствену заштиту учине још доступнијом нашим суграђанкама на селу. Ово је прилика коју је, на нашу радост, и овде искористио велики број жена. Редовни прегледи и одазивање на скрининг су од непроцењивог значаја за очување здравља жене – рекла је др Јасмина Станковић, в.д. Директора Дома здравља “Др Драга Љочић”.

Жене које су данас искористиле прилику да провере своје здравље јединствене су у оцени да су ови прегледи веома корисни и важни, јер им штеде време потребно за одлазак до града.

Препознајући значај оваквог начина организовања скрининг прегледа Дом здравља “Др Драга Љочић” наставиће са својим активностима, апелујући на жене да издвоје време за своје здравље – 15 минута спасава живот!