Стижу два савремена ултразвучна апарата, а ускоро и централна стерилизација

Стижу два савремена ултразвучна апарата, а ускоро и централна стерилизација

За квалитет услуге коју пружамо, осим стручности нашег кадра, неопходни су добри услови за рад и савремена опрема. Управо због тога ово су и неки од примарних циљева у нашем раду у чије испуњење се улажу континуирани напори. У складу с тим, недавно је завршена редовна законска процедура око набавке два ултразвучна апарата и централне стерилизације. Два ултразвука стићи ће ових дана у нашу установу, један од њих намењен је Служби за здравствену заштиту жена, други Служби за здравствену заштиту одраслог становништва. Пет лекара прошло је у међувремену обуку за рад на овим најсавременијим апаратима, а на едукацију ће ићи још шест наших колега.

Реконструкција простора у ком ће бити постављена цетрална стерилизација почиње следеће недеље, а очекујемо да до краја године и стерилизатор буде у функцији.

Ултразвучни апарати коштају око 4,8 милиона динара, док је за набавку централне стерилизације потребно 12 милиона динара. Набавку ових апарата финансира наш оснивач, Град, из буџета, а са циљем обезбеђења адекватних услова за пружање примарне здравствене заштите на целом подручју Градске управе Шапца.