Тим руских лекара у посети нашој установи

Тим руских лекара у посети нашој установи

Нашу COVID19 амбуланту у Трећој здравственој амбуланти и Службу хитне медицинске помоћи данас је посетио тим руских лекара мајор Валериј Хакимов, епидемиолог, хирург, анестезиолог и медицинска сестра које је предводио потпуковник Војске Републике Србије Драган Арсенијевић.

Наши гости изразили су велико задовољство радом и организацијом  ових служби. COVID 19 амбуланта  ради  сваки дан од 07 х – 22 х и прима пацијенте са тегобама суспектним на инфекцију ЦОВИД -19. Тамо се након клиничког прегледа узима крв за анализу, као и брис из грла и носа. Ово узорковање брисева наш Дом здравља ради и за пацијенте и из других домова здравља из Богатића, Владимираца и Kоцељеве.

Након узорковања сваког дана се узорци носе у Завод за јавно здравље Шабац, а одатле прослеђује у Ветеринарски специјалистички институт, где се ради анализа узорака. Све Цовид 19 позитивне пацијенте упућујемо у Болницу за смештај лакше оболелих пацијената у Београду (Сајам) и у СБ Бања Kовилаљача – која  је опредељена за здравствене раднике, припаднике МУП -а , МО  и Војске Републике Србије.

Слузба хитне медицинске помоћи која ради 24 часа  преузима пацијенте сумњиве на инфекцију COVID 19 од 22 х до 7 х ујутру поред свих других акутно оболелих и оних са траумама. Такође и у току дана довози слабо покретне  сумњиве на инфекцију  COVID 19 до Опште болнице Шабац.

Тим руских здравствених радника је изразио и задовољсво постојањем паркинга испред COVID амбуланте који је намењен пацијентима који долазе на преглед у ову амбуланту и запосленима.