Тимски рад дао је резултате на које смо поносни, истакла у емисији „Шабачка хроника“ РТВ Шабац др Слађана Каурин Милетић, помоћница директора ДЗ

Тимски рад дао је резултате на које смо поносни, истакла у емисији „Шабачка хроника“ РТВ Шабац др Слађана Каурин Милетић, помоћница директора ДЗ

Извештај спољашњих оцењивача Агенције за акредитацију, најновији пројекат, који се финансира средствима програма ДИЛС, као и посета представника Светске банке и Министарства здравља Републике Србије били су повод за гостовање др Слађане Каурин Милетић, помоћнице директора нашег Дома здравља у емисији Шабачка хроника, новинарке Иване Јелић, у програму РТВ Шабац.

На питање шта сматра најважнијим бенефитима које грађани препознају као побољшање квалитета рада, кроз примену акредитацијских стандарда, др Каурин Милетић, између осталог је рекла:

– Добри услови у којима пружамо здравствену заштиту и у којима раде запослени су оно што се одмах примећује и по чему спадамо у ретке установе примарне здравствене заштите у нашој земљи. Осим тога, пожртвовање и професионалност наших запослених сматрам изузетно важним у успостављању контакта са пацијентима. Како сви живимо у веома тешким условима, а притом смо заједно прошли кроз бројне изазове и проблеме последњих деценија, мислим да је то оставило многе последице, па верујем да је сегмент контакта са пацијентима један од оних у којима има највише простора за даље унапређење квалитета рада.

Др Каурин Милетић истакла је и сву сложеност и обим посла који обављају запослени у Дому здравља.

– Морамо имати у виду да око три хиљаде људи сваког дана дође у наш Дом здравља и да се пружи више од три хиљаде услуга. Кроз различите анкете о задовољству пруженим услугама, али и могућност да се обрате заштитнику права пацијената, наши суграђани најчешће упућују похвале. Приговори су, ако се има у виду обим посла, веома ретки, а догађа се да произилазе из недовољне информисаности пацијената о правима која имају у области здравствене заштите. Важно је да истакнем да и даље спадамо у, верујем, веома ретке установе примарне здравствене заштите које немају дуговања, значајна средства уложили смо у набавку опреме, обнову возног парка, а велику пажњу посвећујемо и едукацији запослених. Како имамо велики број објеката, није лако одржати континуитет у пружању квалитетне здравствене заштите, јер је кадровски план веома рестриктиван. Тако се догађа да лекари на сеоском подручју током радне недеље морају да промене и по три амбуланте, а да лекар у граду дневно обави и преко 60 прегледа, што је веома напорно. Упркос томе, захваљујући тимском раду, све изазове савладавамо са успехом, па добри резултати, на које смо поносни, не изостају – рекла је др Слађана Каурин Милетић, помоћница директора Дома здравља Шабац у емисији Шабачка хроника РТВ Шабац.