Тријумф беба – предата петиција за укидање ПДВ-а на опрему и храну за бебе

Тријумф беба – предата петиција за укидање ПДВ-а на опрему и храну за бебе

Више од 182.000 грађана потписало је петицију у акцији „Гласај за бебе“, коју су организовали Фонд Б92, Удружење „Родитељ“, портал „Бебац“ и сервис „Хало беба“. Председница Скупштине Србије Славица Ђукић Дејановић примила је јуче потписе грађана, који су подржали иницијативу за укидање ПДВ- а и ограничавање трговачких маржи на опрему и храну за бебе.

Наш Дом здравља препознао је ову акцију као прилику да се пружи истинска подршка родитељству, па смо организовали потписивање петиције у Шапцу. Изузетно нас радује велики број потписа грађана Србије и шанса која ће, усвајањем овог законског предлога, бити створена за породице и њихове најмлађе чланове.

Председница Скупштине Србије Славица Ђукић Дејановић рекла је да је спремна да сазове седницу чим законски предлог стигне у парламент и да је једна од идеја да се закон усвоји акламацијом, без расправе.

Петицију грађана председници парламента предали су организатори и родитељи са бебама који су се претходно окупили на Тргу Републике и одатле кренули у шетњу до Дома Народне скупштине.

Потписивање петиције почело је 2. марта и током седам дана грађани су имали прилику да у више од 50 градова Србије подрже акцију која се залаже за укидање ПДВ и ограничење трговачке марже, што би опрему и храну за бебе учинило много приступачнијом родитељима.