У Шапцу отворен Симпозијум “Поплаве 2014. – одговор у ванредни ситуацијама”

У Шапцу отворен Симпозијум “Поплаве 2014. – одговор у ванредни ситуацијама”

У организацији Дома здравља Шабац и Друштва лекара ургентне медицине Србије синоћ је у Шабачком позоришту отворен Симпозијум “ПОПЛАВЕ 2014. – ОДГОВОР У ВАНРЕДНИМ СИТУАЦИЈАМА”. Дводневни стручни скуп бави се улогом здравствених служби у ванредним ситуацијама, а присуствују му здравствени радници из целе Србије. У име домаћина добродошлицу је учесницима и гостима пожелео прим.др Мирослав Поповић, директора Дома здравља Шабац.

– Велико ми је задовољство што смо се окупили овде код нас у Шапцу, у граду др Лазе Лазаревића и др Драге Љочић, који су ушли у историју нашег здравства и на чије дело смо поносни. Верујем да ће овај први Симпозијум који треба да допринесе афирмацији ургентне медицине и јачању наших капацитета оправдати очекивања и захваљујем се нашим колегама и пријатељима из Завода за хитну медицинску помоћ из Ниша и Друштву лекара ургентне медицине који су нам помогли да све ово организујемо, као и Граду Шапцу на подршци – рекао је прим.др Поповић.

Проф. др Александар Павловић, у име Научног одбора Симпозијума указао је на важност ове теме, а др Бранислав Ничић је присутне упознао са Друштвом лекара ургентне медицине Србије, које је, уз Дом здравља Шабац, било иницијатор одржавања овог стручног скупа. Симпозијум је, у име града, отворио др Бранко Вујковић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту. 
– Ми у Шапцу здравствену и социјалну политику креирамо према потребама грађана, зато ми дозволите да с поносом истакнем да спадамо у ретке градове који у свом Дому здравља пружају шансу младим лекарима да раде и уче, јер то је услов нашег и опстанка наше професије. Град је подршка Дому здравља у реализацији свих активности, битно смо ојачали систем ургентне медицине, службу хитне помоћи, набаваља се опрема, обучавају запослени, јер наш циљ су ЗДРАВИ ЉУДИ У ЗДРАВОМ ГРАДУ. Зато се значајна средства улажу у ресоре здравства и социјалне заштите –јер,  јаки смо колико су јаки најслабији међу нама и зато је наша дужност да препознамо њихове потребе. Шабачки модел здравствене и социјалне заштите – њихових сегмената који су применљиви на локалу, сасвим сам сигуран, може свима послужити као модел функционалности и ефикасности. А такви системи спремнији су да дају одговор и на ванредне ситуације, које су тема вашег стручног скупа.
Зато вам желим успешан рад и пријатан боравак у Шапцу – рекао је др Вујковић.