У Шапцу заседао Одбор за здравство и породицу Скупштине Републике Србије

У Шапцу заседао Одбор за здравство и породицу Скупштине Републике Србије

Осма седница Одбора за здравство и породицу Скупштине Републике Србије одржана је у Шапцу. Тема седнице била је актуелна епидемиолошка ситуација и информисање о вакцинацији становништва Мачванског округа.

Председавао је др Дарко Лакетић, а поред 12 народних посланика присуствовали су и градоначелник Шапца др Александар Пајић, као и директори здравствених установа са територије Мачванског округа. У име Дома здравља „Др Драга Љочић“ на седници је учествовала др Јасмина Станковић, директорка установе.

На седници су, између осталог, изложени проблеми који муче здравствене установе у Мачванском округу, а дискутовало се о начинима како држава да помогне Шапцу. Скупштински Одбор саслушао је потребе овдашњих здравствених установа како у кадровима, тако и у опреми.

У Шапцу је до сада више од 50 одсто становника примило једну дозу вакцине против Ковида 19, док је 41 одсто у потпуности вакцинисано. Како је истакнуто, намера је да се у наредном периоду стигне до 70 или 80 одсто вакцинисане популације, па се на састанку разматрала заједничка стратегија за наредни период у вези повећања обихвата вакцинисаних грађана.

Дом здравља „Др Драга Љочић“ спроводи имунизацију не само на пункту у економској школи, већ и на сеоском подручју. Поред овога, екипе наше установе одлазе и код непокретних и полупокретних суграђана, а омогућена је вакцинација и у контролисаним условима у служби Хитне помоћи намењена пацијентима који су у ранијем периоду имали бурну реакцију на вакцину против грипа, или анафилактички шок.